Dżem z jagód

Pyszny i do tego zdrowy!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Dżem z jagód
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 kg jagód
  • 2 paczki żelfixu 3:1
  • 60 dag cukru
Dżem jabłkowo-gruszkowy - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić dżem jagodowy!

  1. Jagody dokładnie umyj, osącz, przełóż do garnka i lekko ugnieć.
  2. Wsyp żelfix, stale mieszając, i zagotuj.
  3. Nie przerywając mieszania, wsyp cukier i doprowadź dżem do wrzenia.
  4. Gotuj około 5 minut.
  5. Gorący przełóż do wyparzonych słoików (do pełna), zamknij je i odwróć do góry dnem.

Zobacz inne pomysły na przetwory:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/rok temu
moja mama pytała mnie wczoraj jak zrobić dżem jagodowy:)