Dżem z brzoskwiń

Pomysł na pyszne przetwory.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Dżem z brzoskwiń
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 kg dojrzałych i nieuszkodzonych brzoskwiń
  • 1/2 szklanki wody
  • 60 dag cukru
  • laska wanilii lub 1 łyżka cukru waniliowego
Dżem jabłkowo-gruszkowy - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na dżem z brzoskwiń!

  1. Brzoskwinie dokładnie umyj, sparz wrzącą wodą, przelej zimną i obierz owoce ze skórki.
  2. Owoce pokrój w ćwiartki lub ósemki, oddzielając jednocześnie pestki.
  3. Do naczynia wlej wodę, włóż owoce i doprowadź do wrzenia, stale mieszając.
  4. Po kilku minutach gotowania dodaj cukier i dogotuj dżem do odpowiedniej gęstości.
  5. Gorący nakładaj do wyparzonych słoików i szczelnie zamykaj.

Sprawdź inne przepisy na przetwory:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)