Konfitury z cebuli - przepis składniki i przygotowanie

Doskonały dodatek do mięs.
Weronika Kwaśniak / 26.09.2014 07:15
DRUKUJ PRZEPIS
Konfitury z cebuli - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 kg czerwonej cebuli
  • 6 łyżek octu balsamicznego
  • 3 łyżki miodu
  • 6 łyżek oleju
  • suszony tymianek
  • sól
  • czarny pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na konfitury z cebuli!

  1. Cebulę pokrój w piórka i smaż powoli na rozgrzanym oleju.
  2. Dopraw solą, pieprzem i suszonym tymiankiem.
  3. Kiedy będzie miękka dodaj miód, zamieszaj i po chwili dolej ocet balsamiczny.
  4. Smaż dalej, aż masa zgęstnieje, a ocet odparuje.
  5. Gorącą konfiturę przełóż do słoiczków, ostudź.
  6. Przechowuj w lodówce do dwóch tygodni.

Zobacz inne przepisy na przetwory:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA