Zawijaski z szynki

Użyj suszonej szynki!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Zawijaski z szynki
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 12
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 12 dużych plastrów suszonej szynki (np. serrano)
  • 1/4 małego melona
  • 4 kuleczki minimozzarelli
  • listki bazylii
  • 5 dag serka typu ricotta
  • 2 ugotowane na twardo żółtka
  • łyżeczka musztardy miodowej
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek
Roladki ze szparagami i szynką - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na zawijaski z szynki!

  1. Serek wyrób z żółtkami i musztardą na gładką masę.
  2. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Pastą posmaruj 4 plastry szynki i zwiń.
  4. Melon obierz, pokrój na 4 cząstki.
  5. Owiń w kolejne 4 plastry szynki.
  6. Małe kulki mozzarelli owiń w liście bazylii i pozostałe plasterki szynki.
  7. Zawijaski ułóż w pojemniku wyłożonym liściem sałaty, polej kilkoma łyżeczkami oliwy, oprósz solą i pieprzem.

Zobacz inne pomysły na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)