Wegetariańska cukinia

Z pysznym farszem!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Wegetariańska cukinia
www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 niezbyt duże młode cukinie
  • 20 dag suszonych pomidorów w oliwie
  • 10 dag żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • suszone zioła włoskie
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na faszerowaną cukinię wegetariańską!

  1. Cukinie umyj i zrób na skórce ozdobne rowki.
  2. Następnie potnij na pięciocentymetrowe kawałki i wytnij miąższ.
  3. Oprósz w środku solą, pieprzem i ziołami.
  4. Ser i pomidory pokrój w kostkę i wymieszaj.
  5. Żaroodporną foremkę posmaruj oliwą z pomidorów, ułóż pionowo kawałki cukinii.
  6. Do każdego otworu włóż łyżkę nadzienia i polej oliwą z pomidorów.
  7. Formę zakryj folią aluminiową i piecz 30 minut w temperaturze 180 st. C.

Sprawdź inne przepisy na dania z cukinii:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
sese/rok temu
faszerowana cukinia wegetariańska jest obowiązkowa na każdym stole