Ciasto francuskie na słono - trójkąty z musem ziołowym

Czarnuszka, zwana także czarnym kminkiem, nada trójkątom z ciasta francuskiego na słono wyjątkowy, słodkawo-korzenny aromat.
/ 10.05.2013 07:43
DRUKUJ PRZEPIS
Liczba porcji: 8
Czas wykonania: 40 min
Ilość kalorii: 240 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • płat ciasta francuskiego (42 dag)
  • 25 dag śmietankowego sera twarogowego
  • 10 dag serka topionego z ziołami
  • pęczek szczypiorku
  • 1/2 pęczka natki
  • ząbek czosnku
  • gałka muszkatołowa
  • jajko
  • czarnuszka
  • sól
  • pieprz biały
Przygotowanie:
  1. Rozmrożone ciasto pokrój na 16 trójkątów. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj jajkiem i posyp czarnuszką. Piecz 20 minut w temperaturze 200 stopni, aż ciastka ładnie się zrumienią i urosną. Ostudź, a następnie przekrój na pół.
  2. Serek śmietankowy utrzyj z serkiem topionym, dodaj posiekane zioła i rozgnieciony czosnek. Masę dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Mus przełóż do szprycy i wyciśnij na połowie trójkątów, przykryj pozostałymi trójkątami.

Zobacz także:


DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA