Tort naleśnikowy z jagodami Goji

Naleśniki najlepiej przygotować z mąki razowej.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Tort naleśnikowy z jagodami Goji
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • szklanka mąki pszennej razowej graham
  • 2 płaskie łyżki mąki z ciecierzycy
  • płaska łyżka cukru trzcinowego
  • ok. 1/2 szklanki wody
  • olej ryżowy do smażenia
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • ok. 30 dag jagód zwykłych lub borówek amerykańskich
  • ok. 1/2 szklanki suszonych jagód Goji
  • ok. 1/3 szklanki syropu klonowego
Crepes Suzette - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na tort naleśnikowy!

  1. Mąkę pszenną wymieszaj z mąką z ciecierzycy, cukrem i taką ilością wody, żeby otrzymać niezbyt gęste ciasto naleśnikowe.
  2. Na patelni z niewielką ilością oleju ryżowego usmaż naleśniki.
  3. Ułóż je w stosik.
  4. Na talerzu z wysokim rantem połóż jeden naleśnik, polej go jogurtem naturalnym, posyp jagodami zwykłymi i jagodami Goji.
  5. Polej odrobiną syropu klonowego i przykryj kolejnym naleśnikiem, na który również nakładaj poszczególne składniki.
  6. Czynności powtarzaj, aż zużyjesz wszystkie naleśniki.
  7. Ostatni naleśnik również polej jogurtem, posyp jagodami i polej syropem.

Zobacz inne przepisy na pyszne dania:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)