Terrina z wędzonego łososia

Delikatna i aromatyczna, z kawałkami awokado.

DRUKUJ PRZEPIS
Terrina z wędzonego łososia
Fotolia
Liczba porcji: 8
Czas wykonania: 30 min
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 50 dag fi­le­tu z wędzo­ne­go ło­so­sia (bez skó­ry)
  • 2 sło­icz­ki gru­be­go ka­wio­ru z ikry ryb ło­so­sio­wa­tych (20 dag)
  • sz­klan­ka śmie­ta­ny 30%
  • 25 dag mie­lo­ne­go twa­roż­ku śmie­tan­ko­we­go
  • sz­klan­ka bu­lio­nu warzywnego
  • a­wo­ka­do
Do­dat­ki:
  • pę­czek ko­per­ku
  • 2 łyż­ki że­la­ty­ny
  • łyżecz­ka tar­te­go chrza­nu
  • sok z cy­try­ny
  • sól
  • pieprz
Łososiowe ciasteczka - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zachwyci gości smakiem i wyglądem! Zobacz przepis na terrinę z łososia!

  1. W go­rą­cym bu­lio­nie wa­rzyw­nym roz­pu­ść że­la­ty­nę.
  2. Śmie­ta­nę ubij, wy­mie­szaj z mie­lo­nym twa­roż­kiem oraz ka­wio­rem.
  3. Do­pra­w do sma­ku chrza­nem, so­kiem z cy­try­ny, so­lą i mie­lo­nym pie­przem.
  4. Do­daj 1/2 ostu­dzo­nej że­la­ty­ny.
  5. For­mę kek­so­wą wy­łóż fo­lią spożyw­czą i na­peł­nij ma­są śmie­ta­no­wą z ka­wio­rem.
  6. Po­sy­p po­sie­ka­nym ko­prem i obłóż po­kro­jo­nym na ka­wał­ki ło­so­siem.
  7. Na wierz­chu ułóż cząstki awo­ka­do. Skro­p so­kiem z cy­try­ny.
  8. Po­sma­ruj tężejącą ga­la­ret­ką.
  9. Za­stu­dź, wsta­wia­jąc na kil­ka go­dzin do lo­dów­ki.

Skosztuj innych przystawek z łososia:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)