Tatarskie kulki

Mimo że święta Bożego Narodzenia jeszcze przed nami, warto już dziś pomyśleć nad przekąskami na Sylwestra. Polecamy kulki tatarskie.

DRUKUJ PRZEPIS
Tatarskie kulki
A. Rogalski
Liczba porcji: 10
Czas wykonania: 20 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:

Na kulki:

  • 25 dag dobrej jakości wołowiny na tatar
  • łyżka oleju
  • sól, pieprz

Dodatki:

  • opakowanie słodkiej papryki
  • pęczek szczypiorku
  • pumpernikiel
  • 1 czerwona cebulka
  • 1/2 czerwonej papryki
  • masło
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Mięso wołowe bardzo dobrze posiekaj albo zmiel w maszynce do mięsa. Dodaj olej. Dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Z przygotowanego mięsa zrób niewielkie kulki.
  2. Szczypiorek umyj, osącz i drobniutko posiekaj. Połówkę papryki umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w drobną kostkę. Cebulkę obierz i pokrój w cienkie piórka.
  3. Pumpernikiel pokrój na małe kwadraty, posmaruj cienko masłem. Na kilku kwadracikach połóż piórka cebuli, inne posyp pokrojoną w kostkę papryką.
  4. Połowę kulek tatara obtocz w posiekanym szczypiorku. resztę panieruj w mielonej papryce. Połóż tatarskie kulki na posmarowanych masłem kawałkach pumpernikla. W każdą wbij kolorowy widelczyk.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)