Tartinki z tatarem z łososia

Tartinki z tatarem z łososia to proste i efektowne danie na Sylwestra.

DRUKUJ PRZEPIS
Tartinki z tatarem z łososia
A. Rogalski
Liczba porcji: 10
Czas wykonania: 30 min
Ilość kalorii: 160 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 50 dag wędz. łososia (ze skórą)
  • 3 ogórki konserwowe
  • cebula
  • łyżka kaparów
  • 3 łyżki koperku
  • 4 łyżki oliwy
  • sok z cytryny
  • sól n pieprz

oraz:

  • opakowanie pumpernikla
  • 4 łyżki masła
  • 8 jajek przepiórczych
  • koperek
  • kapary
Tartinki jajeczne - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Łososia odkrój od skóry, usuń ości, posiekaj. Cebulę posiekaj, przelej na sitku wrzątkiem, osącz. Ogórki obierz, posiekaj. Kapary osącz, posiekaj. Łososia i posiekane składniki włóż do miski. Skrop oliwą i sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Przykryj, chłodź 30 min.
  2. Kromki pumpernikla posmaruj masłem, pokrój na kwadraty. Na tartinkach ułóż porcje łososiowego tatara. Udekoruj połówką jajka przepiórczego na twardo, piórkami koperku i kaparami.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)