Tarta ze szparagami

Kwintesencja wspaniałego smaku!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Tarta ze szparagami
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
Na ciasto:
  • 25 dag mąki
  • 12 dag masła
  • 80 ml lodowatej wody
  • sól
Na farsz:
  • pęczek zielonych szparagów
  • 2 jajka
  • łyżka pesto
  • 3 łyżki startego parmezanu
  • 150 ml śmietany
  • kilka pomidorków
  • ostra papryka
  • sól
  • pieprz
Tarta z brokułami, szynką i serem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na tartę ze szparagami!

  1. Z podanych składników zagnieć ciasto.
  2. Wylep nim prostokątną formę (25 x 30 cm).
  3. Piecz około 15 minut w temperaturze  200 stopni C.
  4. Szparagi obierz, gotuj 5 minut w osolonym wrzątku.
  5. Ułóż na cieście.
  6. Jajka dokładnie połącz z pesto, parmezanem i śmietaną, dopraw do smaku, polej szparagi.
  7. Obłóż pokrojonymi pomidorkami.
  8. Piecz około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni C.

Zobacz więcej pomysłów na szparagi:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)