Talarki z buraka

Efektowna przekąska!
/ 27.09.2013 05:25
DRUKUJ PRZEPIS
Talarki z buraka Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 20 min
Ilość kalorii: 480 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 3 średniej wielkości buraki
  • mąka
  • pieprz
  • 2 duże jajka
  • 2 łyżki mleka
  • 1,5 szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich
  • olej do smażenia
Przygotowanie:
  1. Buraki dokładnie wyszoruj, opłucz, ugotuj w mundurkach. Wystudź, obierz i pokrój w niezbyt grube plasterki.
  2. Panieruj najpierw w mące wymieszanej z pieprzem, potem w jajkach roztrzepanych z mlekiem, a na końcu w posiekanych orzechach.
  3. Kładź na dobrze rozgrzany olej i smaż na złoty kolor. Podawaj z sosem koperkowym przygotowanym na bazie jogurtu i śmietany.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA