Szparagi w szynce

Z pysznym sosem majonezowym!

Weronika Kwaśniak / 7 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Szparagi w szynce
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • świeże szparagi lub słoiczek białych szparagów w zalewie
  • plastry szynki konserwowej
  • sól
  • pieprz

Na sos majonezowy:

  • 10 dag majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • łyżeczka musztardy
  • jajko
  • żółtko
  • po łyżeczce posiekanych ziół: szczypiorku, koperku, natki pietruszki
Roladki ze szparagami i szynką - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na szparagi w szynce!

  1. Szparagi ze słoiczka odsącz z zalewy. Jeśli masz świeże, umyj je i odetnij zdrewniałe końcówki. Obierz do 1/3 wysokości, gotuj w lekko osolonej wodzie przez 8 minut.
  2. Zawiń szparagi w plastry szynki.
  3. Przygotuj sos: majonez wymieszaj z jogurtem i musztardą. Dodaj ugotowane na twardo i posiekane jajko, posiekane zioła.
  4. Dopraw solą, świeżo zmielonym pieprzem.
  5. Podawaj szparagi z sosem majonezowym.

Zobacz więcej pomysłów na szparagi:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)