Surówka z marchewki

Do sznycelków, kotletów czy pieczonego kurczaka nadaje się idealnie. Zobacz, co możesz do niej dodać by nabrała wyjątkowego smaku!

fot. Fotolia

Przygotowanie 10 min * 1 porcja – ok. 110 kcal

Składniki na 4 porcje surówki z marchewki:

  • 4 duże marchewki
  • sok z cytryny
  • szczypta cukru
  • szczypta soli

Sposób wykonania surówki z marchewki:

  1. Marchewkę oskrob, opłucz.
  2. Zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, skrop sokiem z cytryny, dopraw cukrem i solą.

Spróbuj też:

Tę surówkę z marchewki możesz przygotować w innych wersjach smakowych.
  1. Dodaj do marchewki posiekaną natkę oraz pokrojone w kosteczkę talarki ananasa z puszki.
  2. Do przygotowanej w klasyczny sposób marchewki dorzuć garść rodzynek i całość wymieszaj z majonezem lub śmietaną.
  3. Startą marchewkę połącz ze startym jabłkiem.
Zobacz też smaczne przepisy na surówki z naszego forum.

Czytaj także:

Na podstawie przepisu z Przyjaciółki
Surówka z marchewki - Kasia gotuje z Polki.pl
SKOMENTUJ (1)
KOMENTARZE (1)
sekendra/10 miesięcy temu
pyszne surówki z marchewki robi moja mamusia