Smażone pieczarki

Idealny dodatek do wielu dań obiadowych!

Weronika Kwaśniak / 10 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Smażone pieczarki
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 50 dag drobnych pieczarek
  • 15 dag szynki w kawałku
  • łyżka oliwy lub oleju do smażenia
  • średnia cebula
  • sól
  • pieprz
Zupa pieczarkowa - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na smażone pieczarki!

  1. Szynkę pokrój w kostkę i podsmaż z łyżką oliwy.
  2. Pieczarki i cebulę pokrój w plasterki i podsmaż na tym samym tłuszczu co szynkę.
  3. Podlej łyżką wody i duś pod pokrywką około 10 minut.
  4. Kilka minut przed końcem zdejmij pokrywkę, żeby płyn odparował, i potrawę dopraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. 

Zobacz więcej dań z pieczarkami:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)