Ser w panierce

Efektowna przekąska!

DRUKUJ PRZEPIS
Ser w panierce
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 20 min
Ilość kalorii: 550 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 60 dag sera salami (ew. innego okrągłego sera)
  • 3 jajka
  • kilka łyżek mąki
  • szklanka bułki tartej
  • szczypta pieprzu Cayenne
  • olej do smażenia

Dodatkowo:

  • słoiczek żurawiny lub borówek
  • 8 kromek chleba tostowego
  • kilka listków sałaty
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Ser pokrój ostrym nożem w 8 dość grubych plastrów. Mąkę wysyp na talerz. Jajka wybij na talerz, roztrzep widelcem. Bułkę tartą wysyp na osobny talerz, wymieszaj ze szczyptą pieprzu Cayenne.
  2. Na patelni rozgrzej olej. Włóż panierowane plastry sera, usmaż na średnim ogniu na rumiano. W tym czasie opiecz chleb na suchej patelni lub w tosterze. Na każdym ułóż listek sałaty i plaster sera. Podawaj z kleksem żurawiny.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
jami/3 lata temu
hmm... może być dobre i nawet całkiem tanie ;)