Sałatka z rukolą i mozzarellą

Rukolę i pomidorki dokładnie umyć i osuszyć. Ser mozzarella odsączyć z zalewy i pokroić na niewielkie kawałki. Pomidory pokroić na cząstki...

Składniki

  • ½ tacka rukoli,

  • 5-6 pomidorków koktajlowych,
  • ½ kulki sera mozzarella (125g kulka),
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek i octu balsamicznego lub 1 łyżkę olej sezamowego,
  • sól,
  • świeżo zmielony pieprz,
  • ulubione zioła, np.: bazylia.

Sposób przygotowania

Rukolę i pomidorki dokładnie umyć i osuszyć. Ser mozzarella odsączyć z zalewy i pokroić na niewielkie kawałki. Pomidory pokroić na cząstki. Oliwę/olej wymieszać z solą i pieprzem, ulubionymi przyprawami. Sos wymieszać ze składnikami sałatki.

SKOMENTUJ (0)
Sałatka z rukolą, gorgonzolą i gruszkami - Kasia gotuje z Polki.pl
KOMENTARZE (0)