Sałatka z pora i selera

Selery obrać, sparzyć wrzątkiem. Por przekroić na wzdłuż na pół, dokładnie umyć. Selery i pora poszatkować bardzo cienko, posolić, doprawić pieprzem, octem i oliwą. Dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny.

Składniki

  • 2 nieduże selery,

  • 1 por,
  • sól, pieprz, ocet, oliwa

Sposób przygotowania

Selery obrać, sparzyć wrzątkiem.

Por przekroić na wzdłuż na pół, dokładnie umyć.

Selery i pora poszatkować bardzo cienko, posolić, doprawić pieprzem, octem i oliwą.

Dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny.

SKOMENTUJ (0)
Sałatka Waldorf z kurczakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
KOMENTARZE (0)