Sałatka z pora i jajek

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Por oczyścić, dokładnie umyć i pokroić w krążki. 2 min. blanszować w osolonej wrzącej wodzie i osączyć na sicie. Szczypiorek umyć, osuszyć, pokroić.

Składniki

  •  

    pęczek szczypiorku,
  • por,
  • 3 jajka,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 2 łyżki majonezu,
  • łyżka octu winnego,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Por oczyścić, dokładnie umyć i pokroić w krążki. 2 min. blanszować w osolonej wrzącej wodzie i osączyć na sicie. Szczypiorek umyć, osuszyć, pokroić.

Majonez wymieszać z jogurtem i octem, doprawić szczyptą soli i pieprzu. Por, szczypiorek i jajka przełożyć do salaterki i wymieszać z sosem majonezowym.

Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
SKOMENTUJ (4)
KOMENTARZE (4)
FaZa/5 lat temu
A ja dodaję groszek. Mniam!
Gość We-Dwoje.pl/6 lat temu
ja jeszcze dodaje jablka i ser zolty. pycha!
Gość We-Dwoje.pl/6 lat temu
ALE TRO CIEKAWWE Z TYM ŻENIC NIC NIE CIEKAWEGTO. pa.
POKAŻ KOMENTARZE (4)