Składniki
- ziemniaki średnie - 4 sztuki
- Naturalna Przyprawa do kurczaka pikantna Knorr - 2 łyżki
- szparagi zielone - 6 sztuk
- szparagi białe - 6 sztuk
- kalarepa - 1 sztuka
- mix sałat - 100 gramów
- Sos sałatkowy francuski winegret Knorr - 1 opakowanie
- pieprz - 1 szczypta
- olej - 5 łyżek
- olej rzepakowy do smażenia
- oliwa z oliwek - 5 łyżek
Sposób przygotowania
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, przestudź obierz ze skórki, pokrój w plasterki. Ziemniaki skrop olejem i posyp przyprawą do kurczaka, całość wymieszaj.
Przełóż na pergamin i upiecz w piekarniku lub obsmaż na patelni.
Kalarepę obierz i pokrój w słupki. Szparagi obierz, pokrój na trzy części. Warzywa ugotuj w wodzie z odrobiną soli i cukru. Pamiętaj by je zahartować po ugotowaniu zimną wodą lub lodem.
Sałaty wypłucz i osusz. Sos sałatkowy połącz z szczyptę młotkowanego pieprzu i mieszając sukcesywnie dolewaj olej i oliwę z oliwek.
Na dużym talerzu przygotuj kompozycję z bukietu sałat, szparag, kalarepy i pieczonych ziemniaków. Całość polej przygotowanym sosem.
Przepis sałatka z młodych ziemniaków z bukietem sałat i szparagami pochodzi z serwisu przepisy.pl