Składniki
- marchewka - 1 sztuka
- Sos sałatkowy francuski winegret Knorr - 1 opakowanie
- ogórek zielony - 1 sztuka
- Pomidorki cherry - 150 gramów
- sałata lodowa - 1 główka
- rzodkiewka - 1 pęczek
- kiełki lucerny - 1 opakowanie
- cukinia - 1 sztuka
- mini kulki mozzarelli - 150 gramów
- oliwa z oliwek - 120 mililitrów
Sposób przygotowania
Pomidorki cherry i kulki mozzarelli przekrój na połówki. Sałatę porwij, rzodkiewki pokrój w plasterki. Marchewkę obierz i opłucz, cukinię i ogórka dokładnie umyj. Za pomocą obieraczki obierz warzywa, nacinając tylko z jednej strony, tak, aby powstały długie paski. Z cukinii wytnij długie paski do miejsca w którym znajdują się pestki, następnie odwróć cukinię na drugą stronę i powtórz czynność. Pozostałą część z pestkami przeznacz do innej potrawy, np. leczo. W misce wymieszaj Sos sałatkowy francuski winegret Knorr z wodą i oliwą (według wskazówek na opakowaniu). Dodaj porwaną sałatę, pomidorki cherry, mozzarellę oraz rzodkiewki, pokrojone w plasterki. Dokładnie wymieszaj całość i układaj na talerzu. Sałatkę udekoruj paskami z warzyw i kiełkami lucerny.
Przepis sałatka tagliatelle warzywne pochodzi z serwisu przepisy.pl