Sakiewki imbirowe

Sakiewki imbirowe z ciasta francuskiego warto posypać pysznym i wartościowym sezamem niełuskanym. Zobacz nasz przepis!

DRUKUJ PRZEPIS
Sakiewki imbirowe
A. Rogalski
Liczba porcji: 18
Czas wykonania: 50 min
Ilość kalorii: 300 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • płat ciasta francuskiego (42 dag) 
  • mała papryka czerwona
  • mała papryka żółta 
  • średniej wielkości cukinia
  • papryczka chili
  • kawałek imbiru o długości 6 cm
  • 15 dag piersi z kurczaka
  • 10 dag twardej fety
  • 4 ząbki czosnku
  • szczypta rozmarynu
  • jajko
  • sezam
  • sól
  • pieprz
  • olej
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Warzywa oczyść, pokrój w drobną kosteczkę. Mięso z kurczaka opłucz, osusz i także pokrój w kosteczkę. Chili, imbir oraz czosnek posiekaj. Na patelni rozgrzej 4 łyżki oleju, usmaż mięso, oprósz pieprzem, odłóż na talerz.
  2. Na patelnię wlej 4 łyżki oleju i usmaż warzywa razem z chili, czosnkiem i imbirem. Dodaj mięso, smaż jeszcze chwilę. Dopraw solą, pieprzem i rozmarynem. Masę ostudź. Dodaj do niej pokruszoną fetę.
  3. Ciasto rozmroź, pokrój na 18 kwadratów. Na środku kwadratu połóż farsz, rogi ciasta podnieś do góry i zlep. Sakiewki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj jajkiem i posyp sezamem. Piecz około 20 minut w temperaturze 200 stopni, aż ładnie się zrumienią.

Zobacz także:


DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)