Roladki z szynki z serem feta - przepis składniki i przygotowanie

Zobacz przepis na roladki z szynki z serem feta i pestkami dyni! To idealna przekąska na imprezę!
Weronika Kwaśniak / 09.02.2017 05:57
DRUKUJ PRZEPIS
Roladki z szynki z serem feta - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 20
Czas wykonania: 40 min
Ilość kalorii: 180 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 20 dag szynki
  • 10 dag sera typu feta
  • 5 dag majonezu
  • 2 jajka
  • mała cebula
  • kilka rzodkiewek
  • 3 łyżki pestek słonecznika
  • 2 łyżki pestek dyni
  • 300 ml bulionu
  • łyżka żelatyny
Przygotowanie:

Zobacz przepis na roladki z szynki z serem feta i pestkami z dyni oraz słonecznika! Ta efektowna przekąska na pewno posmakuje twoim gościom.

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj.
  2. Cebulkę obierz i posiekaj razem z rzodkiewkami.
  3. Pestki słonecznika upraż.
  4. Ser feta rozgnieć widelcem i wymieszaj z majonezem.

Roladki z łososiem - przepis

  1. Dodaj jajka, posiekane warzywa, pestki i jeszcze raz wymieszaj cały farsz do roladek.
  2. Na każdym plastrze szynki ułóż porcję przygotowanej masy i zwiń w rulon.
  3. Powstałe roladki ułóż w formie i posyp pestkami z dyni.

Drobiowe roladki - przepis

  1. Żelatynę rozpuść w rosole, a gdy zacznie tężeć, wylej na roladki. Odstaw do lodówki, żeby galareta dobrze stężała.
  2. Roladki podziel na porcje i podawaj z pieczywem lub krakersami.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA