Roladki z polędwicą

Z mozzarellą i papryką!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Roladki z polędwicą
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • ciasto francuskie
  • 12 plasterków polędwicy sopockiej
  • kulka mozzarelli (ok. 15 dag)  
  • po 1/4 strąka papryki czerwonej, zielonej i żółtej  
  • 4 łyżki sosu pomidorowego
  • 5 łyżek pokrojonych listków oregano   
  • pieprz
Roladki ze szparagami i szynką - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na roladki z polędwicą!

  1. Ciasto posmaruj sosem, posyp oregano i pieprzem.
  2. Obłóż plasterkami polędwicy, cienkimi plasterkami sera, pokrojoną w cienkie paseczki papryką.
  3. Zwiń w roladę, pokrój na 10 plasterków.
  4. Roladki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w małych odstępach, aby w czasie pieczenia się nie porozwijały.
  5. Piecz 20 minut w temperaturze 250°C.

Zobacz inne przepisy na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)