Roladki z łososiem

Smaczna i łatwa w przygotowaniu przystawka!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Roladki z łososiem
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
Na ciasto:
  • szklanka mąki
  • szklanka piwa
  • 2 jajka
  • sok i skórka otarta z cytryny
  • 5 łyżek posiekanego koperku lub natki
  • sól
  • olej
Na farsz:
  • 25 dag homogenizowanego serka
  • 20 dag plastrów wędzonego łososia
  • sok z cytryny
  • łyżka tartego chrzanu
  • biały pieprz
Roladki ze szparagami i szynką - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na roladki z łososiem!

  1. Mąkę zmiksuj z piwem, jajkami, sokiem, skórką z cytryny, koperkiem oraz szczyptą soli.
  2. Odstaw na 30 minut.
  3. Na oleju usmaż cienkie naleśniki.
  4. Serek wymieszaj z chrzanem, kilkoma kroplami soku z cytryny oraz białym pieprzem.
  5. Serkiem posmaruj naleśniki, obłóż plasterkami łososia.
  6. Zawiń w rulon.
  7. Ruloniki owiń w folię i odstaw na 15 minut.
  8. Następnie pokrój w krążki i ułóż na półmisku.

Sprawdź inne przepisy na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (3)
henpas/rok temu
losos lubi ostre przyprawy moim zdaniem serek z chrzanem nie wydobeda smaku ryby
marylka/2 lata temu
Łosios to jedna z ryb którą naprawdę lubię i mogłabym ją jeść co dzień jest niestety troszkę droga dlatego na jedną porcję gotowego łososia wybieram się najczęściej na miasto do Mekonga
Walery/2 lata temu
Zachecony zdjeciem, przygotowalem potrawe wg przepisu. NIestety oczekiwania rozminely sie z rzeczywistoscia. Mam uznanie dla osob, ktore dziela sie doswiadczeniem z innymi. Jednak te smaki moimi nie sa. I nie widze co mogloby wydobyc z tej potrawy smak taki konkretny, to co proponujesz jest mdle.