Racuchy ze śliwkami - przepis składniki i przygotowanie

Smaczna, słodka przekąska!
Weronika Kwaśniak / 11.08.2014 11:19
DRUKUJ PRZEPIS
Racuchy ze śliwkami - przepis składniki i przygotowanie fot. Adobe Stock
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1/2 kg drobnych śliwek
  • 1 szklanka mąki
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki zsiadłego mleka
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na racuchy ze śliwkami!

  1. W misce wymieszaj mikserem mąkę, jajka, proszek do pieczenia i mleko.
  2. Śliwki umyj, przekrój na połówki i usuń pestki.
  3. Na rozgrzany olej kładź łyżkę ciasta.
  4. Na cieście ułóż połówki śliwek skórką do dołu.
  5. Racuszki smaż z obu stron na złoty kolor.
  6. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Sprawdź inne przepisy na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA