Racuszki z bananami

Do racuszków możesz podać sos ze zmiksowanych owoców jagodowych

DRUKUJ PRZEPIS
Racuszki z bananami
A. Rogalski
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 35 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2–3 banany

Na ciasto na racuchy:

  • 25 dag mąki
  • 3 jajka
  • 0,5 l kwaśnego mleka
  • opakowanie cukru waniliowego
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • sól

Dodatki do racuszków:

  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania
Zdrowe przekąski: TOP 9 według Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Mąkę przesiej do dużej miski z proszkiem i szczyptą soli. Dodaj jajka, cukier waniliowy oraz mleko i dobrze zmiksuj na jednolite ciasto.
  2. Banany umyj, obierz i pokrój na plasterki. Dodaj do przygotowanego ciasta, wymieszaj.
  3. Na patelni rozgrzej olej i kładź łyżką porcje ciasta. Racuchy smaż na rumiano z obu stron. Osącz na bibule.
  4. Racuchy podawaj posypane cukrem pudrem.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)