Racuszki kokosowe

Pyszna alternatywa dla tradycyjnych racuchów.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Racuszki kokosowe
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 3 białka
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 3 czubate łyżki mąki
  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych
  • olej do smażenia
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na placki kokosowe!

  1. Białka ubij z cukrem pudrem na sztywną pianę.
  2. Następnie dodaj mąkę i wiórki kokosowe, delikatnie wymieszaj.
  3. Rozgrzej patelnię z odrobiną oleju, kładź łyżką niewielkie porcje ciasta i formuj placki.
  4. Smaż z obu stron, aż staną się lekko rumiane.

Zobacz inne przepisy na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/miesiąc temu
Przepis jak najbardziej okej :)