Przepis Ani Starmach: szparagi w cieście

Pyszne szparagi zapiekane!

Weronika Kwaśniak / 7 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Przepis Ani Starmach: szparagi w cieście
Fotografia: Piotr Bolko/good-food.tv, Stylizacja: Marta Skutnik/good-food.tv
Liczba porcji: 2
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 10 zielonych szparagów
  • 2 płaty ciasta filo
  • 5 plasterków szynki długo dojrzewającej
  • 2 łyżki kremowego serka
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
Roladki ze szparagami i szynką - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis Ani Starmach na szparagi w cieście!

  1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni C.
  2. Szparagi gotuj 2 minuty we wrzątku.
  3. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia połóż płaty ciasta filo, na nich ułóż plastry szynki, posmaruj je kremowym serkiem i ułóż zblanszowane szparagi.
  4. Ciasto zwiń w rulon, posmaruj oliwą z oliwek.
  5. Piecz 10 minut.

Więcej przepisów w książce Anny Starmach i Marii Kruczek pt. "Lekkość" (premiera 18 III)


Zobacz więcej pomysłów na szparagi:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/6 miesięcy temu
Faktycznie wegetariańskie.