Przepis Ani Starmach: kolorowe kulki serowe

Obtaczaj je w różnych przyprawach!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Przepis Ani Starmach: kolorowe kulki serowe
Fotografia: Piotr Bolko/good-food.tv, Stylizacja: Marta Skutnik/good-food.tv
Liczba porcji: 2
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 150 g chudego twarogu
  • 1 łyżeczka startego parmezanu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • sól
  • przyprawy do wyboru: chili w płatkach, tłuczony kolorowy pieprz, czarnuszka, świeży tymianek, oregano
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na kulki serowe Ani Starmach!

  1. Twaróg rozdrobnij widelcem lub zmiel blenderem.
  2. Dodaj jogurt, parmezan i odrobinę soli.
  3. Dłonie zwilż w odrobinie zimnej wody (dzięki temu masa nie będzie się do nich przyklejać), z sera lep małe kulki i obtaczaj je w dowolnie wybranych ziołach.
  4. Ania Starmach poleca swoje ulubione połączenie: ser z czarnuszką, a także z płatkami chili i tymiankiem.
Więcej przepisów w książce Anny Starmach i Marii Kruczek pt. "Lekkość" (premiera 18 III)

Zobacz inne przepisy na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)