Polskie kiełbaski z oscypkiem

Doskonałym dodatkiem do gorących potraw z oscypkiem jest dżem z leśnych borówek. Jego słodko-gorzki smak świetnie komponuje się z ostrością sera.

DRUKUJ PRZEPIS
Polskie kiełbaski z oscypkiem
A. Rogalski
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 10 min
Ilość kalorii: 550 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 6 kawałków kiełbasy śląskiej lub pokrojonej na porcje innej cienkiej kiełbasy, np. toruńskiej, podwawelskiej
  • 1 oscypek ok. 15 dag
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżki oleju
Serowy sos do dań z grilla - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Każdą kiełbaskę natnij wzdłuż. Na patelni rozgrzej olej, połóż na niej kiełbaski rozcięciem w dół i ładnie je zrumień.
  2. Oscypek pokrój w słupki, cząstki lub grube plastry. Kiełbaski obróć, aby obsmażone rozcięcie znalazło się na górze. Kawałki sera smaruj z jednej strony musztardą i wkładaj w nacięcia kiełbasek.
  3. Kiełbaski zrumień od spodu, a potem przykryj i dosmaż na małym ogniu, tak by ser się roztopił. Podawaj na gorąco.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)