Placki ziemniaczane z herbacianymi borowikami

Pychotka!

DRUKUJ PRZEPIS
Placki ziemniaczane z herbacianymi borowikami
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 kg ziemniaków
  • 2-3 łyżki mąki
  • 2 jaja
  • 300 g borowików
  • 200 ml śmietanki 30%
  • rozmaryn
  • sól
  • pieprz
  • masło
  • olej
  • 2 saszetki Irving Tea Planet Russian Cherry Confiture
Zapiekany kalafior - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Ziemniaki obrać zetrzeć na grubej tarce, dodać mąkę, jaja, łyżeczkę rozmarynu, doprawić solą i pieprzem dokładnie wymieszać. Herbatę Irving Tea Planet Russian Cherry Confiture zaparzyć w 150 ml wrzątku.
  2. Borowiki podsmażyć na maśle, wlać napar herbaciany, śmietankę, gotować kilka min do uzyskania konsystencji sosu, doprawić solą i pieprzem. Z ciasta ziemniaczanego formować placki, smażyć na oleju, podawać z borowikami.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)