Placki ziemniaczane

Szybka i smaczna przekąska.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Placki ziemniaczane
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 duże ziemniaki
  • 4 łyżki mąki
  • 2 jajka
  • olej do smażenia
  • cukier do posypania, ew. kwaśna śmietana
  • szczypta soli
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na placki ziemniaczane!

  1. Ziemniaki obierz i utrzyj na tarce o dużych oczkach, tak by powstały długie wiórki.
  2. Do ziemniaków dodaj mąkę, sól i roztrzepane jajka, wymieszaj.
  3. Na patelni rozgrzej olej, kładź po łyżce masy ziemniaczanej i smaż z dwóch stron, aż placki staną się rumiane.
  4. Podawaj słodko z cukrem lub kwaśną śmietaną.

Zobacz inne przepisy na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)