Placki marchwiowo-cebulowe

Placki marchwiowo-cebulowe zaskoczą Twoją rodzinę. Podaj je na dziesiejszy obiad! Sprawdź przepis!

DRUKUJ PRZEPIS
Placki marchwiowo-cebulowe
A. Rogalski
Liczba porcji: 16
Czas wykonania: 20 min
Ilość kalorii: 220 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 6 średnich marchewek
  • 6 jajek
  • 2 cebule czerwone
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • szczypta kurkumy
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
Muffiny z cebulką - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Marchewkę obierz, opłucz, a następnie zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Czerwoną cebulę obierz, pokrój w cienkie plasterki. Marchewkę wymieszaj z cebulą, jajkami, mąką kukurydzianą oraz szczyptą soli, pieprzu i mielonej kurkumy.
  2. Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Kładź łyżką porcje warzyw, usmaż na rumiano 16 placków marchwiowo-cebulowych.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/3 lata temu
Placki marchwiowo-cebulowe są pyszne! Mniam!