Placki kokosowe z ananasem

Posyp je wiórkami kokosowymi!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Placki kokosowe z ananasem
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 szklanki mąki
  • szklanka płynnej kremówki
  • 1/2 szklanki soku z ananasa z puszki
  • 2 jajka
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru  
  • 6 łyżek wiórków kokosowych
  • 4 łyżki oleju  
  • 12 plastrów ananasa z puszki
  • olej do smażenia
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na placki kokosowe z ananasem!

  1. Kremówkę wymieszaj w dużej misce z sokiem ananasowym, jajkami, olejem.
  2. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia, cukier i wiórki kokosowe.
  3. Zmiksuj i odstaw ciasto na 10 minut.
  4. Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju, kładź porcje ciasta, na każdym placku połóż dobrze osączone plastry ananasa.
  5. Gdy jedna strona się zrumieni, placki odwróć i usmaż na złoty kolor.
  6. Podawaj oprószone cukrem pudrem.
  7. Do ciasta możesz też dodać kilka łyżek likieru kokosowego.

Zobacz inne przepisy na placki:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)