Pikantny sos

Do grilla lub do pizzy!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Pikantny sos
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • pokrojona czerwona papryka   
  • 3 posiekane ząbki czosnku  
  • 3 łyżki pasty samba
  • 3 łyżki oleju
  • 100 ml przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz  
  • cukier
Cytrynowy sos do dań z grilla - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na ostry sos do pizzy i grilla!

  1. Na oleju przesmaż paprykę, dodaj czosnek i przecier.
  2. Duś 20 minut.
  3. Zmiksuj, połącz z sambalem, dopraw solą, pieprzem i cukrem.

Zobacz też nasze przepisy na pizzę:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)