Pieczarki faszerowane szpinakiem

Pyszne i efektowne!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Pieczarki faszerowane szpinakiem
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 10 dużych pieczarek
  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • kilka suszonych pomidorów w zalewie
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 szalotki drobno posiekane
  • gałka muszkatołowa
  • olej
  • sól
  • pieprz
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na pieczarki faszerowane szpinakiem!

  1. Pieczarki oczyść, odetnij nóżki.
  2. Szpinak rozmroź, odsącz na sitku.
  3. Szalotki zeszklij na oleju.
  4. Czosnek obierz, drobno posiekaj i dodaj razem ze szpinakiem do cebuli.
  5. Dopraw sola, pieprzem i gałką muszkatołową.
  6. Smaż na małym ogniu, ciągle mieszając.
  7. Pod koniec smażenia dodaj pokrojone w paski pomidory.
  8. Pieczarki faszeruj masą szpinakową, włóż do naczynia żaroodpornego i zapiekaj około 15 minut w temperaturze 180 stopni C.

Zobacz inne pomysły na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)