Patisonowe puree z boczkiem

Poczuj ten fantastyczny smak!

DRUKUJ PRZEPIS
Patisonowe puree z boczkiem
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 duże patisony
  • sól, cukier
  • masło
  • śmietana kremówka
  • ostry ser
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • bulion
  • groszek mrożony
  • koperek
  • 10 dag bekonu
Puree z dyni - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. 2 duże patisony (ok. 1 kg) umyj, pokrój w ćwiartki, usuń miąższ z pestkami, obierz. Gotuj 10 min w wodzie ze szczyptą soli i cukru.
  2. Zmiksuj z 3 łyżkami masła, łyżką kremówki i 4 łyżkami tartego ostrego sera. Dopraw solą, pieprzem i gałką.
  3. Wymieszaj z ugotowaną w bulionie szklanką mrożonego groszku, posiekanym koperkiem.
  4. Obłóż 10 dag zrumienionego bekonu.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)