Pasta z awokado

Świetna do kanapek lub jako dip jedzony np. z czipsami!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Pasta z awokado
Fotolia
Czas wykonania: 20 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 awokado (bardzo dojrzałe)
  • łyżeczka soku z cytryny
  • listki świeżej bazylii
  • ząbek czosnku
  • łyżka oliwy
  • 5 łyżek serka śmietankowego (twarogowego)
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
1. Umyj awokado i przekrój je na pół. Wydrąż, wyjmując pestkę.
2. Wydrąż łyżeczką miąższ.
3. Miąższ włóż do naczynia. Skrop go sokiem cytrynowym i oliwą.
4. Dodaj serek śmietankowy i rozgniataj masę widelcem, aż nabierze jednolitego koloru.
5. Posiekaj bazylię i czosnek.
6. Dodaj je do pasty.
7. Dopraw według uznania solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
8. Najlepiej podawać z pieczywem lub czipsami.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)