Pasta serowa z orzechami na kanapki

Dla dorosłych i dla dzieci!

DRUKUJ PRZEPIS
Pasta serowa z orzechami na kanapki
A. Rogalski
Liczba porcji: 3
Czas wykonania: 15 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 15 dag rokpola
  • 10 dag sera białego
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 5 dag posiekanych orzechów włoskich
  • pół pęczka koperku
  • 5 suszonych pomidorów
  • sól, pieprz
Pasta jajeczna - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Oba sery włóż do miski. Dodaj śmietanę i dobrze razem ugnieć na jednolitą masę.
  2. Koperek umyj, osusz i drobno posiekaj. Dołóż do masy serowej. Dodaj posiekane włoskie orzechy i pokrojone drobno suszone pomidory.
  3. Pastę na kanapki dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj na posmarowanych masłem lub dobrej jakości margaryną kromkach pełnoziarnistego pieczywa.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)