Parówki w galarecie

Przekąska na wiele okazji.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Parówki w galarecie
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 6 parówek
  • 6 plastrów żółtego sera
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • 1 puszka sałatki meksykańskiej
  • 25 g żelatyny
  • 3 łyżki chrzanu
  • sól
  • pieprz
Parówki w cieście francuskim z serem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na parówki w galarecie!

  1. Mieszankę warzywną osącz z zalewy i opłucz przegotowaną wodą.
  2. Żelatynę namocz w połowie bulionu, gdy napęcznieje podgrzej, aby żelatyna się rozpuściła.
  3. Wymieszaj z resztą bulionu i mieszanką meksykańską.
  4. Z parówek zdejmij osłonki.
  5. Plastry sera posmaruj cienko chrzanem, połóż na każdym parówkę i zroluj.
  6. Na dnie małej foremki keksowej połóż warstwę warzyw w bulionie, na tym ułóż zawinięte w ser parówki i całość zalej pozostałym bulionem z warzywami.
  7. Całość odłóż do lodówki, by galareta dobrze stężała.
  8. Podawaj pokrojone w plastry z chrzanem lub majonezem.

Zobacz inne przepisy na dania z parówek:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)