Parówki w cieście francuskim

Pomysł na przekąskę.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Parówki w cieście francuskim
www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 6
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 6 parówek
  • opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • opakowanie sera topionego w plastrach
  • przyprawa ziołowa
  • jajko  
  • ketchup
Parówki w cieście francuskim z serem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na parówki w cieście francuskim!

  1. Ciasto francuskie rozmroź w lodówce.
  2. Podziel, krojąc na 12 prostokątów.
  3. Na każdym połóż tej samej wielkości plasterek sera, posyp przyprawami.
  4. Parówki przekrój na połówki, ułóż na przygotowanych prostokątach ciasta i zawiń jak cukierek.
  5. Posmaruj roztrzepanym jajkiem, wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C.
  6. Piecz, aż ciasto się zrumieni, ok. 20 minut.
  7. Podawaj z ketchupem.

Zobacz inne przepisy na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)