Papryka faszerowana mięsem

Farsz możesz zmodyfikować według własnego uznania!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Papryka faszerowana mięsem
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 40 dag mięsa mielonego mieszanego
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • szczypta cukru trzcinowego
  • 1/2 szklanki bulionu
  • łyżka masła
  • 1/4 szklanki oliwy
  • 4 słodkie papryczki
  • sól
  • pieprz
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na paprykę faszerowaną mięsem!

  1. Mięso przełóż do miski.
  2. Drobno posiekaną cebulę i czosnek podsmaż na oliwie z masłem, dodaj do niej szczyptę cukru trzcinowego, chwilę smaż i zalej bulionem.
  3. Kiedy bulion zredukuje swą objętość o połowę, dolej go do mięsa.
  4. Wymieszaj, wsyp posiekaną natkę pietruszki.
  5. Dopraw do smaku.
  6. Nadziewaj papryczki mięsną masą i układaj je w naczyniu żaroodpornym.
  7. Skrop oliwą i piecz pod przykryciem około 45 minut w temperaturze 200 stopni C.

Zobacz inne pomysły na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
kate44/rok temu
faszerowane papryki to jedne z najlepszych rozwiązań na domówkę czy szybką przystawkę. Szybkie, tanie i zdrowe danie z dodatkiem niewielką ilością sosu 1000 wysp czy salsa mexicana develey i voila gotowe ;)