Papryka faszerowana

Farsz możesz zmodyfikować według własnego uznania.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Papryka faszerowana
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 60 min
Ilość kalorii: 350 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 duże żółte papryki
  • 3 kolorowe papryki
  • oliwa
  • 3 ząbki czosnku
  • cebula
  • 1/2 pęczka natki
  • 1/2 pęczka mięty
  • 15 dag fety w kostkach
  • 150 ml bulionu warzywnego
  • suszona bazylia
  • słodka i ostra papryka
  • sól
  • pieprz
Tarta z kurczakiem i warzywami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na paprykę faszerowaną!

  1. Żółte papryki przekrój na pół, obsmaż na oleju.
  2. Ułóż w naczyniu żaroodpornym.
  3. Na oliwie przesmaż pokrojone w kostkę papryki, posiekany czosnek, cebulę i przyprawy, ostudź.
  4. Dodaj posiekane zioła i fetę.
  5. Paprykę napełnij farszem, polej bulionem.
  6. Piecz 35 min w temp. 200 st. C.

Sprawdź inne przepisy na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (2)
/2 lata temu
Pysznie podana, jadłam faszerowaną w sosie pomidorowym (,kuchnia lidla,) była pyszna :)
/2 lata temu
danie pyszne pro