Panierowany camembert

Najlepiej smakuje z żurawiną!

Weronika Kwaśniak / 9 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Panierowany camembert
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 3 serki typu camembert
  • jajko
  • łyżka kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki bułki tartej
  • pieprz
  • 2 łyżki płatków kukurydzianych
  • olej do smażenia
  • konfitura wiśniowa lub żurawinowa
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na panierowany camembert!

  1. Płatki kukurydziane pognieć w torebce foliowej i wymieszaj z bułką tartą.
  2. Jajko roztrzep widelcem z łyżką śmietany.
  3. Ser panieruj w masie jajecznej, a następnie w bułce z płatkami.
  4. Panierkę dociśnij ręką do sera.
  5. Na patelni rozgrzej olej i smaż ser z obydwu stron na złoty kolor.
  6. Podawaj na ciepło z dodatkiem konfitury wiśniowej lub żurawinowej.

Zobacz więcej pomysłów na przekąski:

Chleb pomidorowy
Kąski z kurczaka
Babeczki z kaszą gryczaną

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
Pina/9 miesięcy temu
Ten przepis jest super, z żurawiną również. Nadają się również po podgrzaniu, ja smażyłam ale nie zjadłam wszystkich więc następnego dnia odgrzałam je w mikrofali. Odgrzewałam na trybie grill warzyw bo mój panasonic na taką funkcję, ale jeżeli odgrzejecie na zwykłym grillu to też będzie dobrze.