Omlet z pieczarkami

Omlet z pieczarkami to proste danie na ciepłe i pożywne śniadanie... Zobacz, jak go przygotować!

Przygotowanie ok. 35 min * porcja ok. 270 kcal

Składniki na 2 porcje puszystego omletu z pieczarkami:

  • 4 jajka
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżka masła
  • 25 dag pieczarek
  • pieprz
  • sól

Sposób wykonania omletu z pieczarkami:


  1. Pieczarki pokrój na kawałki. Wsyp na patelnię, odparuj płyn. Dodaj łyżkę masła, duś 10 min, dopraw.
  2. Białka ubij. Żółtka rozetrzyj ze szczyptą soli. Do piany dodaj żółtka i mąkę, delikatnie wymieszaj.
  3. Połowę pieczarek zdejmij z patelni. Resztę zalej połową ciasta. Smaż na małym ogniu, aż zetnie się wierzch omleta. W ten sam sposób usmaż drugi omlet.

Zobacz także!



Przekąski na ciepło i na zimno - forum >>
SKOMENTUJ (0)
Pasta jajeczna - Kasia gotuje z Polki.pl
KOMENTARZE (0)