Omlet z makaronu i salami

Na pożywne śniadanie!

DRUKUJ PRZEPIS
Omlet z makaronu i salami
A. Rogalski
Liczba porcji: 2
Czas wykonania: 30 min
Ilość kalorii: 550 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 15 dag makaronu nitki
  • 1/2 szklanki tartego sera żółtego
  • 15 dag plasterków ostrego salami
  • 4 jajka
  • 2 łyżki oliwy
  • sól świeżo zmielony pieprz
  • strączek papryczki chili
Omlet owsiany - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Makaron ugotuj według przepisu, osącz na sicie, przelej zimną wodą. Jajka ubij w miseczce, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj z makaronem.
  2. Na niewielkiej patelni rozgrzej łyżkę oliwy, wlej połowę masy i smaż kilka minut, poruszając patelnią. Następnie delikatnie powciskaj w masę połowę plasterków salami, posyp połową sera, wstaw do piekarnika pod grill i zrumień. W taki sam sposób przygotuj drugi omlet. Przed podaniem omlety posyp posiekaną papryczką chili. Podawaj z zieloną sałatą.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)