Omlet z cukinii

Możesz do niego dodać oregano

DRUKUJ PRZEPIS
Omlet z cukinii
A. Rogalski
Liczba porcji: 2
Czas wykonania: 20 min
Ilość kalorii: 410 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • średnia cukinia
  • 4 jajka
  • 3 łyżki tartego parmezanu
  • 5 łyżek oliwy
  • 1/4 czerwonej papryki
  • szczypta suszonego oregano
  • sól
  • pieprz

Dodatkowo:

  • 20 dag gotowanej szynki
  • duży pomidor 
  • łyżka masła
Omlet owsiany - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Cukinię umyj, osusz, odetnij końce, pokrój w półplasterki. Podsmaż na 2 łyżkach oliwy z oregano. Paprykę oczyść, pokrój w małą kostkę. Szynkę pokrój w kostkę.
  2. Jajka ubij z solą, pieprzem, parmezanem, dodaj cukinię. Na średniej patelni rozgrzej pozostałą oliwę, wlej masę z cukinią. Smaż kilka minut, aż masa się lekko zetnie. Następnie posyp papryką i dopiecz pod rozgrzanym grillem w piekarniku. Podawaj z szynką podsmażoną na oliwie i podduszoną z pomidorem.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)