Omlet węgierski - przepis składniki i przygotowanie

Z dużą ilością papryki: oto pyszny omlet węgierski!
Weronika Kwaśniak / 10.10.2016 05:59
DRUKUJ PRZEPIS
Omlet węgierski - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 3 jajka
  • cebula
  • 2 pomidory
  • kilka pieczarek
  • kilka plastrów salami
  • czerwona papryka
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka w proszku
Przygotowanie:

Zobacz przepis na omlet węgierski! To danie kusi dużą ilością dodatków i wyrazistym smakiem. Możesz je serwować z pastą ajvar, co nada całości jeszcze bardziej oryginalnego posmaku!

  1. Paprykę, pomidory, pieczarki i cebulę pokrój.
  2. Warzywa podduś na kilku łyżkach wody z małym dodatkiem oleju.

Omlet chłopski - przepis

  1. Wszystko dopraw - solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką.
  2. Salami pokrój.
  3. Dodaj do podduszonych warzyw, wymieszaj.
  4. Jajka z odrobiną soli ubij mikserem na puszystą masę.

Omlet ze szpinaku - przepis

  1. Masę jajeczną wylej na wymieszane na patelni składniki.
  2. Smaż pod przykryciem 6-8 minut, aż jajka będą ścięte.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA