Omleciki z ryżem i paluszkami krabowymi

Na jeden kęs!

DRUKUJ PRZEPIS
Omleciki z ryżem i paluszkami krabowymi
A. Rogalski
Liczba porcji: 30
Czas wykonania: 45 min
Ilość kalorii: 50 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 4 jajka
  • szklanka krótkoziarnistego ryżu
  • 12 paluszków krabowych
  • papryka pokrojona w słupki
  • mały świeży ogórek pokrojony w słupki
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżeczki białego octu winnego
  • szczypta cukru
  • sól
  • olej do smażenia naleśników
Omlet owsiany - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Ryż gotuj w 2 szklankach lekko osolonej wody, aż wchłonie cały płyn. Uważaj przy tym, aby się nie przypalił. Przestudź, a następnie zalej octem winnym wymieszanym z połową sosu sojowego i cukrem.
  2. Jajka ubij z pozostałym sosem sojowym i usmaż cienkie omleciki na patelni lekko natłuszczonej olejem. Na każdym naleśniku ułóż porcje ryżu, obłóż paluszkami krabowymi, słupkami papryki ogórka. Zwiń w zwarte, ciasne rolady. Ostrożnie pokrój na porcje i nadziej na wykałaczki.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)